VIZSGASZABÁLYZAT

Kötelező érvényű 2010. január 1.-től, minden gyakorló részére
Az Ébredő Sárkány Autentikus Kungfu Iskola Mesterei, Tanárai és haladó tanítványai mind elhivatottak az autentikus kínai harcművészet hagyományos értékeinek gyakorlása és átadása iránt.
Xing Long Tang - 2016

Nagyra becsült Zhang ErYu Nagymester tiszteletére

❀ ❀ ❀

Belső iskolai számonkérések

 1. Minden iskolában-, gyakorló közösségben számot kell adni az elsajátított tananyagokból. Az Ébredő Sárkány Autentikus Kungfu Iskolában

  1. Megértett elmélet (harcművészet, stílustörténet, harcművészet filozófia, qigong …)
  2. Megszerzett gyakorlat (alaptechnikák-, gyakorlatok, fegyveres technikák, páros gyakorlatok, eszközös gyakorlatok, edzés és oktatás-elmélet …)

 2. A számonkérések helyszíne mindig a közös gyakorlás, ahol ekkor az újonnan hozzánk csatlakozóknak segíthetsz azzal, hogy elmondod és megmutatod mindazt amit tudsz.
 3. A számonkérésre kötött időszakban kerül sor - egy tanévben három alkalommal azért, hogy tudj készülni és minden segítséget megkaphass ehhez: január vége, május vége, szeptember vége.
 4. A Mester kötelessége a lehető legjobb oktatás, így számodra e számadás az új gyakorlók iránt tisztelet jele. Külön jelentkezned nem szükséges, mindenki elvár ezekre az alkalmakra.
 5. Egy tanévben igazoltan egy számonkéréstől távol maradhatsz, amelyet pótolnod kell.
 6. Ha odafigyelsz és szorgalmasan gyakorolsz veled nem fordul elő a két, sorban egymás utáni hiányzás – mert ez esetben az Iskola eltanácsol.
 7. A számonkérések mindenkinek fontosak. Ekkor látjuk, hogyan haladsz, mikkel vannak nehézségek. Az eredményekre minősítővizsgáid épülnek, ezért készülj fel alaposan, nyújtsd tudásod legjavát.

Minősítővizsgák

 1. Egy tanévben egy különleges alkalom adódik arra, hogy tovább lépj. Éves tudásod számadásaként egy hosszabb időszakot átfogó elméleti és gyakorlati tapasztalataidat oszthatod meg:

  1. Megértett elmélet (harcművészet, stílustörténet, harcművészet filozófia, qigong …)
  2. Megszerzett gyakorlat (alaptechnikák-, gyakorlatok, fegyveres technikák, páros gyakorlatok, eszközös gyakorlatok, edzés és oktatás-elmélet …)

 2. A minősítővizsgára kötött időszakban kerül sor - egy tanévben két alkalommal: december elején, június/július időszakában.
 3. Fontos a felkészültséged, így a minősítők nem kötelező jellegűek: a részvétel jelentkezéshez kötött. Feltétele az előtte lévő szemináriumon való aktív részvételed és a téged segítő baishi támogatása.
 4. A minősítővizsga időtartama minimálisan egy (1) hét, hétvégi aktivitással.
 5. Haladásod a megszerzett tapasztalatok és megértett tananyag alapján történik. A tanévben egy minősítővizsgán helyt kell állnod.
 6. A tanévben egy minősítővizsgát elhagyhatsz
 7. Új tanév elkezdéséhez egy sikeres minősítővizsgára van szükséged
 8. 12-, vagy akár ennél több hónapos kihagyás után tudásod és képességeid felmérése szükséges annak érdekében, hogy érdemben újra nekiállhass a gyakorlásnak. Ezt a tagfelvétel időszakában tehet meg.
 9. Sikeres minősítővizsga után emeltebb szinten gyakorolhatsz.

  1. az első után érdeklődőből tanítvány leszel. (egy hónap elteltével, szintfelmérést követően, ahol alapfeltétel a Mester és egy baishi jóváhagyása, szakszövetségi regisztráció, sportkönyv)
  2. majd kezdő tanítványból haladó tanítvány leszel a negyedik (4)-, négy egymást követő sikeres minősítővizsga után, a Mester és egy baishi jóváhagyásával
  3. haladó tanítványból középhaladó tanítvánnyá a tízedik (10)-, hat egymást követő sikeres minősítővizsgát követően a Mester és egy baishi jóváhagyásával. Haladó tanítványaink a nemzetközi kungfu oktatói diploma megszerzéséért is tanulhatnak.
  4. középhaladó tanítványból baishi leszel a tizenötödik (14 + 1) minősítővizsga után-, ahol legalább 5 egymást követő minősítővizsgád volt sikeres.

 10. Három, egymást követő sikertelen minősítővizsgád után az Iskola eltanácsol.

Vissza