KEZDŐLAP | ROU GONG QUAN | QI GONG | MESTEREK | ISKOLÁNK | GYAKORLÁSOK | ÉLETMÓD | LETÖLTÉSEK
napi gyakorlatok    chan buddhizmus    medit?ci?    tea Ă©s kungfu    Ă©telek Ă©s receptek   
XING LONG TANG - Meditáció 《坐禅仪》 (Zuo Chan Yi)
Tó a völgy mélyén. Ég és Föld tükröződik benne - kapuja a Mindenségnek. Gyere. Engedd magadban nőni a csendet. Ha a tavat borzolni látod vágyaid fodrozzák a tükrét. Várj, hagyd, hogy a csend elsimítsa! Csukd be a szemed, és egész lelkeddel figyelj! Gyakorolj!A Te Majom Tudatod - 心猿

Mahayana Buddhizmus gyakran használja a "Majom Tudat" fogalmát a meditáció tanításában. Mindenkinek van egy egy őrült majom a fejében: folyton ugrál a ketrecébe zárva és csak néha tart pihenőt. Amíg ugrál, szétszednek a gondolatok s eltereli a figyelmet arról, hogy koncentrált légy. A Majom Tudat - 心猿 szóló jegyzetünk itt olvasható. Yongey Mingyur Rinpoche egyszerűen világítja meg ezt a tanítást a meditáció fontosságát hangsúlyozva:


A meditációról, buddhizmusról és a hozzá kapcsolódó tanításokról számos érdekes tanulmányt érhetsz el a logóra klikkelve.Kínai Buddhizmus - 《汉传佛教》 A történelem kezdetétől az emberek erejük és bölcsességük határainak kitolására törekszenek. A harcművészetben a Chan alapjaiban vizsgálja az etika, a vallás és a filozófia közötti kapcsolatot. Módszere vagy tanítása, mely lehetővé teszi, hogy tökéletesen megértsd tudatod természetét és saját magad.

Song-kori meditációs útmutató a LinJi iskola egy tanítójától. Shangfeng Foxin Bencai szerzetes útmutatása 上封佛心才禪師坐禪儀

Az elmélyedés Hat Kapuja - 《六妙法門》 Zhi Yi mester tanítása a meditáció helyes gyakorlásáról, a Tang dinasztia éveiből.


Ha van kedved és időd, látogass ki a Pu Ji Templomba:

A Magyarországi Kínai Chanbuddhista Egyház - Puji Templom, 1164 Budapest, Rádió u. 12. Járó és ülőmeditáció, gyakorlás

Meditáció 《坐禅仪》 (Zuo Chan Yi)

A Xing Long Tang egyedülálló a gyakorló közösségek közt: jelenleg csak itt tanulhatók (a régi iskola mentén) együttesen a Chan buddhista gyakorlatok és a harcművészet. Chan meditáció az autentikus harcművészet gyakorlásának elválaszthatatlan része, mellyel jelentősen javítasz az életeden. Az egyik legtermészetesebb gyakorlat, amellyel kitisztítható az elme-, a legértékesebb eszközöd, hiszen ez határozza meg, hogyan tapasztalod a körülötted lévő világot. Ettől függ, hogy épp boldog, elégedett, érzelmileg kiegyensúlyozott vagy és mennyire tudsz más emberekhez kapcsolódni. Ez az, ami a gyakorlásod minőségét is alakítja: mennyire vagy fókuszált, kreatív, spontán és megteszed-e tényleg azt, ami tőled telik. Megtanulhatod, hogyan kell arra használni, hogy a jelen pillanatban maradj és élvezd a körülötted lévő világot. Mi ezért gyakorlunk. A Chan meditációt gyakoroljuk.

Amikor valaki meditál, mindössze annyit tesz, hogy az elméjét egy bizonyos dologra összpontosítja. Mikor kungfu-t gyakorlunk és egy kombinációt vagy formát mélyebben kell értenünk, lassabban mozgunk. Így körök mentén a légzésre figyelve, koncentrálva a végpontpokra - ez is meditáció. Aktív meditáció, mely kézzelfogható, minden edzésen előjön, praktikus és mindenki számára érthető módszer. Bevezet az ülő meditáció technikáiba, amely a tudat megismerésére alkalmas. A meditáció a már megértett információt tapasztalattá változtatja. Első szinten az a cél, hogy lenyugtasd és egy helyben tartsd a tudatot. Teret hozz létre a tapasztaló és annak tapasztalatai között. A ❀ Rou Gong Quan technikáit igazán így érted meg-, válsz tudatos gyakorlóvá.

bárhol lehet meditálniMiért fontos? A fentieken túl - még ha nem is gyakorolsz harcművészetet -, leülsz, s már egészségesebb leszel, mert a légzésedre figyelsz. Vérnyomásod csökken, szívverés lassul, nyugodttá válsz. Ebben az állapotban élesedik az elméd, amely hatékonyabbá teszi a kommunikációd és a tanulást vagy gyakorlásod is. Könnyebben koncentrálsz, kevésbé érezed magad leterheltnek. Kordában tartod az érzelmeidet, amely a belső stílusok egyik sarokköve, hiszen a Qi ezek által mozdul. Hamarabb találsz megoldást a gyakorlás során az ellenféllel szemben, s ez igaz lesz az életed minden területére is. Ami pedig fontos, hogy bizony közelebb kerülsz önmagadhoz, a megértéshez.

Meditáció a közös gyakorlás előtt (Xi Dailin Szirtes Barbara, Yao Jue Barnóczki János, Szabó Garry)

Szánj rá napi öt percet, majd kis idő elteltével többször, egy nap.

Meditálj, teázz, szorgalmasan gyakorold a harcművészeteket!

Köszönjük, ha megosztod ezt a lapot.


❀ ❀ ❀
0

AWAKE DRAGON AUTENTIC GONGFU SCHOOL - Member of Traditional Gongfu and Wushu Federation
Honorary President: Zhang Eryu Grandmaster I Master: Xiao Feng I Contact us: master [at] rgm.hu
Your use of this website is subject to, and constitutes acknowledgement and acceptance of, our Terms & Conditions
All Rights Reserved 1995-2015 I Cultural Xchange: CHINESE ART CENTER.