KEZDŐLAP | ROU GONG QUAN | QI GONG | MESTEREK | ISKOLÁNK | GYAKORLÁSOK | ÉLETMÓD | LETÖLTÉSEK
napi gyakorlatok    chan buddhizmus    meditáciĂł    tea Ă©s kungfu    Ă©telek Ă©s receptek   
XING LONG TANG - MeditáciĂł 《坐禅仪》 (Zuo Chan Yi)
Tó a völgy mélyén. Ég és Föld tükröződik benne - kapuja a Mindenségnek. Gyere. Engedd magadban nőni a csendet. Ha a tavat borzolni látod vágyaid fodrozzák a tükrét. Várj, hagyd, hogy a csend elsimítsa! Csukd be a szemed, és egész lelkeddel figyelj! Gyakorolj!A Te Majom Tudatod - 心猿

Mahayana Buddhizmus gyakran használja a "Majom Tudat" fogalmát a meditáciĂł tanĂ­tásában. Mindenkinek van egy egy Ĺ‘rĂĽlt majom a fejĂ©ben: folyton ugrál a ketrecĂ©be zárva Ă©s csak nĂ©ha tart pihenĹ‘t. AmĂ­g ugrál, szĂ©tszednek a gondolatok s eltereli a figyelmet arrĂłl, hogy koncentrált lĂ©gy. A Majom Tudat - 心猿 szĂłlĂł jegyzetĂĽnk itt olvashatĂł. Yongey Mingyur Rinpoche egyszerűen világĂ­tja meg ezt a tanĂ­tást a meditáciĂł fontosságát hangsĂşlyozva:


A meditációról, buddhizmusról és a hozzá kapcsolódó tanításokról számos érdekes tanulmányt érhetsz el a logóra klikkelve.KĂ­nai Buddhizmus - 《汉传佛教》 A törtĂ©nelem kezdetĂ©tĹ‘l az emberek erejĂĽk Ă©s bölcsessĂ©gĂĽk határainak kitolására törekszenek. A harcművĂ©szetben a Chan alapjaiban vizsgálja az etika, a vallás Ă©s a filozĂłfia közötti kapcsolatot. MĂłdszere vagy tanĂ­tása, mely lehetĹ‘vĂ© teszi, hogy tökĂ©letesen megĂ©rtsd tudatod termĂ©szetĂ©t Ă©s saját magad.

Song-kori meditáciĂłs ĂştmutatĂł a LinJi iskola egy tanĂ­tĂłjátĂłl. Shangfeng Foxin Bencai szerzetes Ăştmutatása 上封佛心才禪師坐禪儀

Az elmĂ©lyedĂ©s Hat Kapuja - 《六妙法門》 Zhi Yi mester tanĂ­tása a meditáciĂł helyes gyakorlásárĂłl, a Tang dinasztia Ă©veibĹ‘l.


Ha van kedved és időd, látogass ki a Pu Ji Templomba:

A Magyarországi Kínai Chanbuddhista Egyház - Puji Templom, 1164 Budapest, Rádió u. 12. Járó és ülőmeditáció, gyakorlás

MeditáciĂł 《坐禅仪》 (Zuo Chan Yi)

A Xing Long Tang egyedülálló a gyakorló közösségek közt: jelenleg csak itt tanulhatók (a régi iskola mentén) együttesen a Chan buddhista gyakorlatok és a harcművészet. Chan meditáció az autentikus harcművészet gyakorlásának elválaszthatatlan része, mellyel jelentősen javítasz az életeden. Az egyik legtermészetesebb gyakorlat, amellyel kitisztítható az elme-, a legértékesebb eszközöd, hiszen ez határozza meg, hogyan tapasztalod a körülötted lévő világot. Ettől függ, hogy épp boldog, elégedett, érzelmileg kiegyensúlyozott vagy és mennyire tudsz más emberekhez kapcsolódni. Ez az, ami a gyakorlásod minőségét is alakítja: mennyire vagy fókuszált, kreatív, spontán és megteszed-e tényleg azt, ami tőled telik. Megtanulhatod, hogyan kell arra használni, hogy a jelen pillanatban maradj és élvezd a körülötted lévő világot. Mi ezért gyakorlunk. A Chan meditációt gyakoroljuk.

Amikor valaki meditál, mindössze annyit tesz, hogy az elmĂ©jĂ©t egy bizonyos dologra összpontosĂ­tja. Mikor kungfu-t gyakorlunk Ă©s egy kombináciĂłt vagy formát mĂ©lyebben kell Ă©rtenĂĽnk, lassabban mozgunk. ĂŤgy körök mentĂ©n a lĂ©gzĂ©sre figyelve, koncentrálva a vĂ©gpontpokra - ez is meditáciĂł. AktĂ­v meditáciĂł, mely kĂ©zzelfoghatĂł, minden edzĂ©sen elĹ‘jön, praktikus Ă©s mindenki számára Ă©rthetĹ‘ mĂłdszer. Bevezet az ĂĽlĹ‘ meditáciĂł technikáiba, amely a tudat megismerĂ©sĂ©re alkalmas. A meditáciĂł a már megĂ©rtett informáciĂłt tapasztalattá változtatja. ElsĹ‘ szinten az a cĂ©l, hogy lenyugtasd Ă©s egy helyben tartsd a tudatot. Teret hozz lĂ©tre a tapasztalĂł Ă©s annak tapasztalatai között. A ❀ Rou Gong Quan technikáit igazán Ă­gy Ă©rted meg-, válsz tudatos gyakorlĂłvá.

bárhol lehet meditálniMiért fontos? A fentieken túl - még ha nem is gyakorolsz harcművészetet -, leülsz, s már egészségesebb leszel, mert a légzésedre figyelsz. Vérnyomásod csökken, szívverés lassul, nyugodttá válsz. Ebben az állapotban élesedik az elméd, amely hatékonyabbá teszi a kommunikációd és a tanulást vagy gyakorlásod is. Könnyebben koncentrálsz, kevésbé érezed magad leterheltnek. Kordában tartod az érzelmeidet, amely a belső stílusok egyik sarokköve, hiszen a Qi ezek által mozdul. Hamarabb találsz megoldást a gyakorlás során az ellenféllel szemben, s ez igaz lesz az életed minden területére is. Ami pedig fontos, hogy bizony közelebb kerülsz önmagadhoz, a megértéshez.

Meditáció a közös gyakorlás előtt (Xi Dailin Szirtes Barbara, Yao Jue Barnóczki János, Szabó Garry)

Szánj rá napi öt percet, majd kis idő elteltével többször, egy nap.

Meditálj, teázz, szorgalmasan gyakorold a harcművészeteket!

Köszönjük, ha megosztod ezt a lapot.


❀ ❀ ❀
0

AWAKE DRAGON AUTENTIC GONGFU SCHOOL - Member of Traditional Gongfu and Wushu Federation
Honorary President: Zhang Eryu Grandmaster I Master: Xiao Feng I Contact us: master [at] rgm.hu
Your use of this website is subject to, and constitutes acknowledgement and acceptance of, our Terms & Conditions
All Rights Reserved 1995-2015 I Cultural Xchange: CHINESE ART CENTER.