KEZDŐLAP | ROU GONG QUAN | QI GONG | MESTEREK | ISKOLÁNK | GYAKORLÁSOK | ÉLETMÓD | LETÖLTÉSEK
napi gyakorlatok    chan buddhizmus    meditáciĂł    tea Ă©s kungfu    Ă©telek Ă©s receptek   
XING LONG TANG - ÉLETMÓD
Tó a völgy mélyén. Ég és Föld tükröződik benne - kapuja a Mindenségnek. Gyere. Engedd magadban nőni a csendet. Ha a tavat borzolni látod vágyaid fodrozzák a tükrét. Várj, hagyd, hogy a csend elsimítsa! Csukd be a szemed, és egész lelkeddel figyelj! Gyakorolj!
Gyakorlás mellett fordíts elegendő időt ismereteid bővítésére! Ismerd meg azt a világot, amelyben a harcművészet fejlődött, gondolkozz róla. a Xing Long Tang hetente több, új kínai jegyzet fordítását teszi elérhetővé annak érdekében, hogy mindenki, akit e témák érdekelnek, vagy kungfu-t gyakorol, a kapcsolódó művészeti és kulturális témák ismereteivel gyarapodjon. A harcművész tanult ember, intelligens és segítőkész.

Klikkelj a logĂłra:

ÉLETMÓD

Rou Gong Quan a ❀ chan buddhista hagyományokbĂłl származik, alaptanĂ­tásai a stĂ­lus lĂ©nyegĂ©t adják. E gyökĂ©r a ❀ kĂ­nai teakultĂşrában, teázásban, ❀ is megtalálhatĂł. A harcművĂ©szet gyakorlása az egĂ©szsĂ©g-, a test, szellem Ă©s lĂ©lek egysĂ©gĂ©nek megerĹ‘sĂ­tĂ©sĂ©t Ă©s fenntartását szolgálja. Technikái mögött Ă©letszemlĂ©let Ă©s doktrĂ­náktĂłl mentes, ok-okozati összefĂĽggĂ©sek logikus rendszere hĂşzĂłdik. Ha ezek szerint rendezed be a mindennapjaid, harmĂłniában Ă©lsz egyĂ©ni szĂĽksĂ©gleteiddel Ă­gy egĂ©szsĂ©ges Ă©s kiegyensĂşlyozott leszel.

Étkezés - ételek, gyógynövények a mindennapi életben

A tĂ©ma igennĂ©pszerű napjainkban. Nem kell drasztikusan "megreformálni" az Ă©tkezĂ©sed, ha harcművĂ©szetet gyakorolsz - azonban picit jobban figyelj erre. A Mesterek nem kĂĽlönĂ­tik el mereven egymástĂłl a gyĂłgyfĂĽveket Ă©s az Ă©teleket, hiszen mint a rĂ©gi kĂ­nai mondás tartja: 药食同源 (yao shi tong yuan), "a gyĂłgyfű Ă©s az Ă©tel forrása ugyanaz". Keleten nagyon máskĂ©pp gondolkodnak az Ă©telrĹ‘l Ă©s a betegsĂ©grĹ‘l. A hagyományos kĂ­nai gyĂłgyászat Ă©s a belsĹ‘ harcművĂ©szetek szemlĂ©lete szinte ugyanaz. Azonos az egĂ©szsĂ©grĹ‘l Ă©s gyĂłgyĂ­tásrĂłl alkotott kĂ©p, szinte azonosak a mĂłdszerek, hogy mikĂ©nt illeszkedik ebbe a táplálĂ©k Ă©s az Ă©trend. Több mint harminc kĂĽlönfĂ©le betegsĂ©g ismert a gyakorlĂłk körĂ©ben, amelyrĹ‘l bizony máshogy vĂ©lekedik a nyugati, illetve a keleti orvoslás. Az Ă©trend a helyes gyakorlás alapja, a mindennapi kiegyensĂşlyozott Ă©lethez ajánlott leghatĂ©konyabb Ă©trendi összetevĹ‘k Magyarországon is könnyen beszerezhetĹ‘k. EzekbĹ‘l pedig Ă­zletes, táplálĂł Ă©s változatos kĂ­nai Ă©telreceptek akár a saját konyhádban is elkĂ©szĂ­thetĹ‘k. NEM a drasztikusan más kĂşrák fontosságát hangsĂşlyozzuk. Ehelyett a helyes Ă©trend kialakĂ­tására, a gyakorlás Ă©tel-itallal valĂł megelĹ‘zĂ©sĂ©re, valamint a kĂ­nai konyhával valĂł megismerkedĂ©s Ă©s Ă­zeinek Ă©lvezĂ©se az, amire ösztönzĂĽnk. Ez pedig bepillantást enged az Ĺ‘si kĂ­nai gyĂłgyászat titkaiba. Tedd teljesebbĂ© a gyakorlásod.

    Ajánljuk:
    Dr. Chen Zhen: "Gyógynövények a hagyományos kínai orvoslásban" (Medicina 2012)
    Dr. Chen Zhen: "A gyĂłgyĂ­tĂł kĂ­nai konyha"

Tea és harcművészet

A helyes Ă©tkezĂ©stĹ‘l elválaszthatatlan a kĂ­nai tea. Tea Ă©s kungfu az Ă©vezredek során egyĂĽtt fejlĹ‘dött. Ezzel a tĂ©mával foglalkozik a ❀ Chan Buddhista “Tea Ăštja” 禅茶道 c. jegyzetĂĽnk. A legjobb, ha gyakorlásaidat kiegĂ©szĂ­ted a kĂ­nai teázás megismerĂ©sĂ©vel, törekedve az eredeti, hagyományos mĂłdszerekre. A kĂ­nai kifejezĂ©seket összegyűjtĹ‘ egyik legnagyobb szĂłtárban, a „szavak tengerĂ©ben” (辞海, Ci Hai), a gongfu kĂ©tfĂ©le Ă­rásmĂłdban is ugyanazt a nĂ©gy jelentĂ©st közvetĂ­ti: a dolgok elvĂ©gzĂ©sĂ©hez szĂĽksĂ©ges erĹ‘feszĂ­tĂ©s, művĂ©szi jártasság, munkát vĂ©gzĹ‘ ember Ă©s a ráérĹ‘ idĹ‘. DĂ©l-KĂ­nában a teaivás speciális formáját nevezik Ă­gy. A gong, munka jelentĂ©startalmat hordozĂł Ă­rásjeggyel Ă­rva, a gongfu tea szóösszetĂ©telnek kĂ©tfĂ©le eredetĂ©t kĂĽlönĂ­thetjĂĽk el. Számunkra a kĂ­nai tea meghatározĂł, mert Zhang Eryu Nagymester családja Ă©vszázados tapasztalatokat szerzett a fujian-i teaföldek vidĂ©kein termelĹ‘-kereskedĹ‘kkĂ©nt.Napi gyakorlatok

Ne csak edzĂ©sen gyakorolj. SzĂĽksĂ©ges, ezĂ©rt ösztönzĂĽnk az otthoni gyakorlásra, ahol inkább a bemelegĂ­tĹ‘-, nyĂşjtĂł Ă©s alapgyakorlatokban mĂ©llyĂĽlj el. Mivel az általában az inak Ă©s izmok kötöttek, azok nyĂşjtása, lazĂ­tása a könnyed mozgás alapja. Kezd a reggelt nyĂşjtással Ă©s a ❀ Chan Yuan Gong (禅圜功) gyakorlattal. A ❀ Qi Gong-, lĂ©gzĹ‘gyakorlatok serkentĹ‘leg hatnak ebben a napszakban, hatásai már pár hĂ©t elteltĂ©vel Ă©rezhetĹ‘ek. A lĂ©nyeg azonban, hogy rendszeresen, napi szinten foglalkozz magaddal Ă©s a harcművĂ©szettel. Soha ne gyakorolj sokat, hanem mindig helyesen. NyĂşjtás, lazĂ­tás, a körkörössĂ©g gyakorlatai, meditáciĂł.

Amikor gyakorolsz, ezekre prĂłbálj figyelni. ❀ "ĂŤgy gyakorlok..."Chan tanulmányok és meditáció

A meditáciĂł (坐禅仪, zuo chan yi) az autentikus harcművĂ©szet gyakorlásának elválaszthatatlan rĂ©sze, mellyel jelentĹ‘sen javĂ­tasz az Ă©leteden. Szánj rá napi öt percet, majd kis idĹ‘ elteltĂ©vel akár több alkalommal is egy nap. Ez az egyik legtermĂ©szetesebb gyakorlat, amellyel kitisztĂ­thatĂł az elme-, a legĂ©rtĂ©kesebb eszközöd: ez határozza meg, hogyan tapasztalod a körĂĽlötted lĂ©vĹ‘ világot. A Rou Gong Quan Chan harcművĂ©szet, Ă­gy közös gyakorlásokon a Chan szemlĂ©letĂ©t is megismered. Ha foglalkozol a Chan -al, biztosan hasznodra válik. Ha nem, Ăşgy sincs akadálya a gyakorlásnak.

❀ ❀ ❀

Köszönjük, ha megosztod ezt a lapot.

0

AWAKE DRAGON AUTENTIC GONGFU SCHOOL - Member of Traditional Gongfu and Wushu Federation
Honorary President: Zhang Eryu Grandmaster I Master: Xiao Feng I Contact us: master [at] rgm.hu
Your use of this website is subject to, and constitutes acknowledgement and acceptance of, our Terms & Conditions
All Rights Reserved 1995-2015 I Cultural Xchange: CHINESE ART CENTER www.kinainfo.hu.

How you may Enhance your Health, Combat Efficiency, Mental Freshness and Spiritual Joy through Rou Gong menthods and Rou Gong Quan.