KEZDŐLAP | ROU GONG QUAN | QI GONG | MESTEREK | ISKOLÁNK | GYAKORLÁSOK | ÉLETMÓD | LETÖLTÉSEK
napi gyakorlatok    chan buddhizmus    medit?ci?    tea Ă©s kungfu    Ă©telek Ă©s receptek   
XING LONG TANG - ÉLETMÓD
Tó a völgy mélyén. Ég és Föld tükröződik benne - kapuja a Mindenségnek. Gyere. Engedd magadban nőni a csendet. Ha a tavat borzolni látod vágyaid fodrozzák a tükrét. Várj, hagyd, hogy a csend elsimítsa! Csukd be a szemed, és egész lelkeddel figyelj! Gyakorolj!
Gyakorlás mellett fordíts elegendő időt ismereteid bővítésére! Ismerd meg azt a világot, amelyben a harcművészet fejlődött, gondolkozz róla. a Xing Long Tang hetente több, új kínai jegyzet fordítását teszi elérhetővé annak érdekében, hogy mindenki, akit e témák érdekelnek, vagy kungfu-t gyakorol, a kapcsolódó művészeti és kulturális témák ismereteivel gyarapodjon. A harcművész tanult ember, intelligens és segítőkész.

Klikkelj a logóra:

ÉLETMÓD

Rou Gong Quan a ❀ chan buddhista hagyományokból származik, alaptanításai a stílus lényegét adják. E gyökér a ❀ kínai teakultúrában, teázásban, ❀ is megtalálható. A harcművészet gyakorlása az egészség-, a test, szellem és lélek egységének megerősítését és fenntartását szolgálja. Technikái mögött életszemlélet és doktrínáktól mentes, ok-okozati összefüggések logikus rendszere húzódik. Ha ezek szerint rendezed be a mindennapjaid, harmóniában élsz egyéni szükségleteiddel így egészséges és kiegyensúlyozott leszel.

Étkezés - ételek, gyógynövények a mindennapi életben

A téma igennépszerű napjainkban. Nem kell drasztikusan "megreformálni" az étkezésed, ha harcművészetet gyakorolsz - azonban picit jobban figyelj erre. A Mesterek nem különítik el mereven egymástól a gyógyfüveket és az ételeket, hiszen mint a régi kínai mondás tartja: 药食同源 (yao shi tong yuan), "a gyógyfű és az étel forrása ugyanaz". Keleten nagyon másképp gondolkodnak az ételről és a betegségről. A hagyományos kínai gyógyászat és a belső harcművészetek szemlélete szinte ugyanaz. Azonos az egészségről és gyógyításról alkotott kép, szinte azonosak a módszerek, hogy miként illeszkedik ebbe a táplálék és az étrend. Több mint harminc különféle betegség ismert a gyakorlók körében, amelyről bizony máshogy vélekedik a nyugati, illetve a keleti orvoslás. Az étrend a helyes gyakorlás alapja, a mindennapi kiegyensúlyozott élethez ajánlott leghatékonyabb étrendi összetevők Magyarországon is könnyen beszerezhetők. Ezekből pedig ízletes, tápláló és változatos kínai ételreceptek akár a saját konyhádban is elkészíthetők. NEM a drasztikusan más kúrák fontosságát hangsúlyozzuk. Ehelyett a helyes étrend kialakítására, a gyakorlás étel-itallal való megelőzésére, valamint a kínai konyhával való megismerkedés és ízeinek élvezése az, amire ösztönzünk. Ez pedig bepillantást enged az ősi kínai gyógyászat titkaiba. Tedd teljesebbé a gyakorlásod.

    Ajánljuk:
    Dr. Chen Zhen: "Gyógynövények a hagyományos kínai orvoslásban" (Medicina 2012)
    Dr. Chen Zhen: "A gyógyító kínai konyha"

Tea és harcművészet

A helyes étkezéstől elválaszthatatlan a kínai tea. Tea és kungfu az évezredek során együtt fejlődött. Ezzel a témával foglalkozik a ❀ Chan Buddhista “Tea Útja” 禅茶道 c. jegyzetünk. A legjobb, ha gyakorlásaidat kiegészíted a kínai teázás megismerésével, törekedve az eredeti, hagyományos módszerekre. A kínai kifejezéseket összegyűjtő egyik legnagyobb szótárban, a „szavak tengerében” (辞海, Ci Hai), a gongfu kétféle írásmódban is ugyanazt a négy jelentést közvetíti: a dolgok elvégzéséhez szükséges erőfeszítés, művészi jártasság, munkát végző ember és a ráérő idő. Dél-Kínában a teaivás speciális formáját nevezik így. A gong, munka jelentéstartalmat hordozó írásjeggyel írva, a gongfu tea szóösszetételnek kétféle eredetét különíthetjük el. Számunkra a kínai tea meghatározó, mert Zhang Eryu Nagymester családja évszázados tapasztalatokat szerzett a fujian-i teaföldek vidékein termelő-kereskedőkként.Napi gyakorlatok

Ne csak edzésen gyakorolj. Szükséges, ezért ösztönzünk az otthoni gyakorlásra, ahol inkább a bemelegítő-, nyújtó és alapgyakorlatokban méllyülj el. Mivel az általában az inak és izmok kötöttek, azok nyújtása, lazítása a könnyed mozgás alapja. Kezd a reggelt nyújtással és a ❀ Chan Yuan Gong (禅圜功) gyakorlattal. A ❀ Qi Gong-, légzőgyakorlatok serkentőleg hatnak ebben a napszakban, hatásai már pár hét elteltével érezhetőek. A lényeg azonban, hogy rendszeresen, napi szinten foglalkozz magaddal és a harcművészettel. Soha ne gyakorolj sokat, hanem mindig helyesen. Nyújtás, lazítás, a körkörösség gyakorlatai, meditáció.

Amikor gyakorolsz, ezekre próbálj figyelni. ❀ "Így gyakorlok..."Chan tanulmányok és meditáció

A meditáció (坐禅仪, zuo chan yi) az autentikus harcművészet gyakorlásának elválaszthatatlan része, mellyel jelentősen javítasz az életeden. Szánj rá napi öt percet, majd kis idő elteltével akár több alkalommal is egy nap. Ez az egyik legtermészetesebb gyakorlat, amellyel kitisztítható az elme-, a legértékesebb eszközöd: ez határozza meg, hogyan tapasztalod a körülötted lévő világot. A Rou Gong Quan Chan harcművészet, így közös gyakorlásokon a Chan szemléletét is megismered. Ha foglalkozol a Chan -al, biztosan hasznodra válik. Ha nem, úgy sincs akadálya a gyakorlásnak.

❀ ❀ ❀

Köszönjük, ha megosztod ezt a lapot.

0

AWAKE DRAGON AUTENTIC GONGFU SCHOOL - Member of Traditional Gongfu and Wushu Federation
Honorary President: Zhang Eryu Grandmaster I Master: Xiao Feng I Contact us: master [at] rgm.hu
Your use of this website is subject to, and constitutes acknowledgement and acceptance of, our Terms & Conditions
All Rights Reserved 1995-2015 I Cultural Xchange: CHINESE ART CENTER www.kinainfo.hu.

How you may Enhance your Health, Combat Efficiency, Mental Freshness and Spiritual Joy through Rou Gong menthods and Rou Gong Quan.