KEZD’LAP | ROU GONG QUAN | QI GONG | MESTEREK | ISKOLŃNK | GYAKORLŃSOK | …LETM”D | LET÷LT…SEK
XING LONG TANG - MESTEREK, √©vezredes tud√°s √©s b√∂lcsess√©g 《师父们》
Aki √∂sv√©nyen van, nem mag√°√©rt √©l, hanem m√°sok√©rt. Elfeledve mag√°t, hogy m√°soknak szolg√°lhasson, hogy tan√≠tson ‚Äď saj√°t p√©ld√°j√°n kereszt√ľl. A Mesterek k√ľl√∂nleges emberek: √©rtik a vil√°got, √©rtik benne Magukat, √≠gy k√©pesek arra, hogy seg√≠tsenekSzeretem n√©zni, ahogy a Mester gyakorol. Karjai laz√°k, ahogy a teste is amely szinte r√°hajlik, egy√ľtt mozog a l√°gy szellŇĎvel. A k√∂rk√∂r√∂s mozg√°s, az elvezet√©sek √©s az erŇĎder√©k csod√°latos √∂sszhangja szinte l√°thatatlann√° teszi; megfoghatatlan √©s v√©dhetetlen. A nem-erŇĎszakos-, ink√°bb engedŇĎ form√°k √©s technik√°k egym√°sb√≥l sz√ľletnek: nincs szem, sem tudat, mely egyszerre lenne k√©pes felfogni ezek val√≥di l√©nyeg√©t. Azt hiszem, ez volt az, amely mag√°val ragadott.

Zhang Eryu Nagymester

- A legnagyobb kincs√ľnk az a tud√°s, mely a tapasztal√°s nyom√°n keletkezik, s √©szrevessz√ľk, hogy van; benn√ľnk van. ‚Äď mondta Zhang Mester, majd folytatta - A tapasztal√°s pedig a cselekv√©ssel, gyakorl√°ssal j√∂n l√©tre akkor, ha a tudat m√°r felfogja a v√°ltoz√°st. A gyakorl√°s √©s a tapasztalatok ak√°r egy erŇĎs h√°z erŇĎs gerend√°i. Egy gerenda azonban nem tartja meg a h√°zat. A nyitott √©s √©rdeklŇĎdŇĎ tan√≠tv√°ny j√≥ tan√≠tv√°ny, hiszen ha valamit igaz√°n meg√©rtett, az a technika m√°r k√©pess√©geit erŇĎs√≠ti. Viszont ebben a pillanatban milli√°rd ny√≠lik √ļjra, amely hol k√∂zelebb, hol t√°volabb van jelenlegi helyzet√©tŇĎl. Nyitotts√°ga r√©v√©n meg√©rti √©s elfogadja ezt, mely √ļtmutat√°s a v√©gtelen-, azaz a Legv√©gsŇĎ Tan√≠t√°s fel√©. Olyan ez, amikor kezeddel el√©red ak√°r a csillagokat is √©s √©szreveszed, hogy nem lett√©l ettŇĎl nagyobb.

√ćgy gyakorolj tov√°bb, Fong! ..."

(Xiaofeng: ❀ √Ėles F√°k Alatt - Zhang Mester c. k√∂nyv, "Gerenda" fejezet - r√©szlet)

Bao Jiang Qiang és Xiao Feng (~90')

MingHai Ap√°t (明海法师) √©s ❀ Xiao Feng Mester (2016)
Bailin Kolostor, 河北柏林禅寺方丈

MingZeng Mester √©s ❀ Xiao Feng Mester (2016)
XuYun Chan Templom

Shi Deyang (释德杨) Nagymester √©s Xiao Feng Mester (2012)


A stílusról és a hozzá kapcsolódó tanításokról számos érdekes tanulmányt érhetsz el a logóra klikkelve.

A harcmŇĪv√©szet "csecsemŇĎkora" a Qin-, √©s Tang-dinasztia idej√©re tehetŇĎ, melyet a "pr√≥b√°k idŇĎszaka" k√∂vetett a Song-dinaszti√°ban. Az "√©rett idŇĎszak" a Yuan-, √©s korai Ming-dinaszti√°kra-, m√≠g a "fejlŇĎd√©s idŇĎszaka" a Ming-dinasztia id√©j√©n k√∂vetkezett be. A k√≠nai harcmŇĪv√©szetek "integr√°ci√≥s idŇĎszaka"-, amikor az alapokra sz√°mos kiv√°l√≥ Mester saj√°t kombin√°ci√≥kat √©s st√≠lust fejlesztett - a korai Qing-dinasztia idej√©re vezethetŇĎ vissza. Az "√°tmeneti idŇĎszak" pedig a k√∂z√©p-Qing-, m√≠g a modern kor e fej√©lŇĎd√©s v√©g√©t jelentette. Amivel ma tal√°lkozunk, sz√°mos koron haladt kereszt√ľl. E kutat√°sok sor√°n (f. 2016) vil√°gosan l√°that√≥, hogy st√≠lus modern-kori t√∂rt√©net√©nek pontos felt√°r√°s√°t a XX. sz√°zadi K√≠na igen mozgalmas idŇĎszaka nehez√≠ti. A kolostori feljegyz√©sek puszt√≠t√°sa az 1911. -es wuzhang-i felkel√©s-, az 1915-1928 idŇĎszak (d√©l-k√≠nai) had√ļri h√°bor√ļk-, 1937-1945 k√∂zt a jap√°n megsz√°ll√°s, 1927-1949 k√∂z√∂tt polg√°rh√°bor√ļ, majd pedig az 1966 - 1976 k√∂zt zajl√≥ kultur√°lis forradalom mai szemmel felbecs√ľlhetetlen feljegyz√©seket, lev√©lt√°ri anyagokat puszt√≠tott el. ❀ Rou Gong Quan kutat√°s√°r√≥l k√©sz√ľlt jegyzet√ľnk itt el√©rhetŇĎ.

√Ėles F√°k Alatt - Zhang Mester

R√∂vid t√∂rt√©netek Zhang MesterrŇĎl, amely hangosk√∂nyvk√©nt hamarosan el√©rhetŇĎ lesz. Klikkelj az al√°bbi rajzra:

Zhang Nagymester (F. Tamarsky rajza, 2010.11)

MESTEREK ‚Äď √©vezredes tud√°s √©s b√∂lcsess√©g 《师父们》

Eg√©sz √©let√ľnk sor√°n tanulni kell. A harcmŇĪv√©szetben a meg√©rett tapasztalatok adj√°k meg egy ember √©rt√©k√©t, melyekre t√°maszkodva seg√≠teni lehet m√°s embereken. √Črt√©kes √©letet √©lni nem k√ľlsŇĎ javak megszerz√©s√©vel lehet, hanem az√°ltal, hogy seg√≠teni tudsz. Erre pedig √∂nmag√°ban erŇĎs, kiegyens√ļlyozott ember (tan√≠tv√°ny) k√©pes. A k√≠nai vil√°gban minden embernek van egy Mestere, mint ahogyan egy Apja. Ňź az, aki utat mutat, seg√≠t. Sikereid azon m√ļlnak, hogyan gondolkodsz, milyen erk√∂lcsi, etikai alapokon √°llsz. A Rou Gong Quan a tiszta, egyszerŇĪ autentikus technik√°kat √∂leli fel, melyek nem specializ√°ltak, √≠gy nem tekinthetŇĎ z√°rt rendszernek. Az √Ātad√°s vonala nem line√°ris, azonban a szerte√°gaz√≥ harcmŇĪv√©szeti kutat√°sok sor√°n kirajzol√≥dnak a kiemelkedŇĎ munk√°ss√°g√ļ Mesterei. A Xing Long Tang a Zhang Csal√°d harcmŇĪv√©szet√©nek tan√≠t√°sait ŇĎrzi.


Történelem

A d√©li Shaolin Kolostort (福建省泉州, 南少林) Yongzheng 雍正 idej√©n a Qing Sereg-, Guangxi √©s Guangdong korm√°nyz√≥ Gao JinZhong (高进忠) vezet√©s√©vel felgy√ļjtotta. Zhi Shan szerzetes (至善禪師) tan√≠tv√°nyaival kijutott, Ňź volt az egyetlen a "legend√°s √Ėt √Ėreg" k√∂z√ľl aki saj√°t st√≠lust nem alap√≠tott: chan szerzetes volt, gyakorl√≥ja a Chan harcmŇĪv√©szetnek melyet a "Shaolin Esszenci√°ja" -k√©nt (少林拳术精华) nevezett s √≠gy adott tov√°bb.

  ...minden mozdulat az √ľress√©gbŇĎl form√°l√≥dik. A forma, mi l√°that√≥. A Cs√∂nd √©s √úress√©g: A L√©lek ‚Äď a l√°thatatlan mozgat√≥. L√°thatatlan n√©lk√ľl nincs l√°that√≥. L√°tni az √úress√©get: a Mester legfŇĎbb tud√°sa‚Ķ

Zhi Shan szerzetes (❀ 至善禪師) t√∂bb Chan h√≠vŇĎt (k√∂zt√ľk Hong Xiguan (洪熙官 1745‚ÄĒ1825), Fang Shiyu (方世玉), √©s Yu Yacai (陆亚采) tan√≠tott, azonban hozz√° legk√∂zelebb Xing Yin (杏隐禅师) √©s San De (三德和尚, sz√ľletett: ❀ 刘裕德, Liu Yude) szerzetesek √°lltak, ŇĎk voltak k√∂zvetlen, belsŇĎ tan√≠tv√°nyai. Vel√ľk egy√ľtt Jiang Nan (江南和尚) szerzetesnek is siker√ľlt elmenek√ľlnie. A fujian-i Kilenc L√≥tusz Hegyen (福建省九蓮山) alap√≠tott buddhista kolostort amely a D√©li Shaolin Templom m√°sodik kolostora volt. A k√∂zn√©p ezt a templomot akkoriban nem ismerte, azonban Zhi Shan akkori-, t√≠z tan√≠tv√°nya k√∂z√ľl az egyik, Ma LingYi (马龄兒) √°rul√°s√°val a Qing-ek a Nagycsarnok gigantikus olajl√°mp√°val ezt a kolostort is le√©getett√©k. Zhi San tan√≠tv√°nyaival elmenek√ľlt. A szerzetes rangidŇĎs tan√≠tv√°nya Ke v. Xing Yin (可/杏隐禅师) szerzetes volt, aki a "Shaolin Esszenci√°j√°r√≥l" (少林拳术精华) √≠rt p√©ld√°zata ma is megkap√≥: 《妙法法中生妙法奇功功上见奇功》 "csod√°latos technik√°k k√∂zepette csod√°latos technik√°k sz√ľletnek, csol√°datos k√©pess√©g csod√°latos k√©pess√©gek megmutat√°s√°ra k√©pes". Xing Yin szerzetes rangidŇĎs tan√≠tv√°nya Chen Fu (陈福) volt, Wu YaoLong (吴耀龍) Mestere. San De (三德和尚) szerzetes k√©sŇĎbb a ❀ Xi Chan Kolostorban (西禅寺) folytatta a harcmŇĪv√©szet oktat√°s√°t, mely a t√©rs√©g legjelentŇĎsebb buddhista kolostora. Apja (a Liu Csal√°d) teakereskedŇĎ volt, mely kapcsolatot jelentett a Zhang Csal√°ddal, meghat√°rozva a harcmŇĪv√©szettel val√≥ akt√≠v gyakorl√°sokat is. Zhang Yulin (張玉林 a.k.a Xingzhou ?? mint szerzetesi n√©v) Xing Yin szerzetestŇĎl tanult, de a tea r√©v√©n San De kolostor√°ban vele is gyakorolhatott mint az ellen√°ll√°st seg√≠tŇĎ h√≠vŇĎ gyakorl√≥.

Zhang Csal√°d

A Xing Long Tang √°tad√°si vonala

Zhang Yulin (張玉林 a.k.a Xingzhou ??) a Zhang csal√°d felmenŇĎje Xing Yin √©s tan√≠tv√°nyainak √ļtmutat√°sai ment√©n v√°lt harcmŇĪv√©ssz√©. Jelen ismereteink szerint iskol√°t nem nyitottak, nyilv√°nosan nem tan√≠tottak. √Črtelmis√©gi, a mŇĪv√©szetek ir√°nt nyitott csal√°d nagyapai √°gon a Rou Gong Quan magas szintŇĪ, ismert gyakorl√≥i voltak. A csal√°d az 1800-as √©vek m√°sodik fel√©ben Fujian Tartom√°nyban teakereskedelemmel foglalkozott, mely gyakran jelentett "√°lc√°t" is a kungfu gyakorl√°sokhoz.

Sokat utaztak. A sz√°zadfordul√≥n a Luo Fo Shan (❀ 羅浮山) √©s a k√∂rny√©k kolostorait-, kisebb buddhista k√∂z√∂ss√©geit l√°togatva (ld: Hua Shou Tai ❀ 华首台) szerzetesekkel √©vtizedekig gyakorolt egy√ľtt. ErŇĎs buddhista hitvil√°guk ok√°n a polg√°rh√°bor√ļ idŇĎszak√°ban a buddhista kolostorokat (Fuzhou, Putien-tŇĎl Luofo Shan-ig) √©s a h√≠vŇĎ k√∂z√∂ss√©geket √©vtizedekig seg√≠tett√©k (ld: Da Fo Si 大佛寺 Guang Xiao Si, 光孝寺, Xi Chan Si).

gyakorl√≥ szerzetesek 1890 k√∂r√ľl (Qing, Hua Shou Tai, D√©l-K√≠na),

√Črtelmis√©giek l√©v√©n a teakeresked√©s √©rdek√©ben a k√≠nai vezetŇĎkkel is megfelelŇĎ viszonyt √°poltak. A harcmŇĪv√©szetekben kiemelkedŇĎn j√°ratos Nagyapa az 1920' elsŇĎ √©veiben bar√°ts√°got k√∂t√∂tt Lin Yaogui Mesterrel (❀ 林耀桂, 1874-1965, s√°rk√°ny st√≠lus), akinek Zhang ErYu ‚Äďt is bemutatta (Guangdong Xinhui 葵乡 ~ 1928-1935 idŇĎszaka). A sorozatos utaz√°sok sor√°n Zhang Eryu a 1940' √©vekben a jap√°n megsz√°ll√°s idej√©n rendszeresen tal√°lkozott harcmŇĪv√©szekkel, kiemelt j√°rtass√°got a Rou Gong Quan -ban szerzett. Az egyre zavarosabb viszonyok miatt kultur√°lis forradalom idŇĎszak√°ban (miut√°ng a Guangxiao Templom t√∂nkrement) a csal√°d emigr√°lt K√≠n√°b√≥l. A 70-80'as √©vekben Zhang ErYu Mester Magyarorsz√°gon telepedett le k√∂zvetlen csal√°dj√°val. A k√≠nai k√∂z√∂ss√©gben gy√≥gy√≠t√≥k√©nt v√°lt ismertt√©, ny√≠ltan kungfu-t azonban nem tan√≠tott. ElsŇĎ magyar tan√≠tv√°nya XiaoFeng Cserk√©sz G√°bor (1978‚Äď) lett, akit BaiShi hagyom√°nyok szerint fi√°v√° fogadott. Autentikus st√≠lusk√©nt adta √°t a Chan √©s harcmŇĪv√©szeti ismereteit a Rou Gong Quan ‚Äďal 《柔功拳》 1995-ben l√©trehozott ❀ K√≠nai MŇĪv√©szeti K√∂zpont 《匈中文化交流中心》 vezetŇĎje, tiszteletbeli eln√∂ke lett. Tan√≠t√°sait jelenleg a Xing Long Tang 《醒龙堂》 ŇĎrzi. A teakult√ļr√°t √©rintŇĎ ismeretei, m√©ly Chan tan√≠t√°sa a harcmŇĪv√©szeti gyakorl√°sokat teszik teljess√©. Az ezredfordul√≥n t√©rt vissza v√©gleg Fo Shan -ba, visszavonultan dolgozik a megszabadul√°s√°n 南无阿弥陀佛 无量光、无量寿、无量智慧。妙音合十顶礼南无阿弥陀佛

  S√°ri L√°szl√≥ tolm√°csol√°s√°ban a hanganyag itt el√©rhetŇĎ

  Csendes nap volt. Kora reggel kimentem a hat√°rba, fel a hegyre, eg√©szen a fenyvesig. √Āll√≥ nap kvanda√≥val gyakoroltam. Volt p√°r fordulat, amit nagyon szerettem. Sz√∂vetcipŇĎm - l√©p√©seim nyom√°n - tomp√°n, k√∂r√≠veket rajzolva puffant a felkavart porban. K√∂veket is raktam k√∂z√©j√ľk, hogy √ľgyeljek arra, forma k√∂zben a kavicsok ne mozduljanak a hely√ľkrŇĎl. A Mester k√∂rvonala b√°gyadtan rajzol√≥dott ki a l√°t√≥hat√°r felŇĎl. √Čn, - hogy m√°r t√°volr√≥l l√°ssa, milyen gyors vagyok ‚Äď m√©g jobban akartam; mozdultam, lend√ľletes k√∂r√∂k√∂n csillogva suhant a penge olykor meg-megmutatva mag√°t a sŇĪrŇĪ, kavarg√≥ porban‚Ķ

  -‚Ķ a v√°gyak ki√ľres√≠tik a sz√≠vet, a v√°gytalans√°g √ļjra megt√∂lti
  ‚Äď mondta m√°r messzirŇĎl egykedvŇĪen, mik√∂zben a fej√©t ingatta. H√°trakulcsolt keze szŇĪkre h√ļzta mellkas√°t, ilyenkor a feje m√©g nagyobbnak l√°tszott. Szak√°ll√°t j√°t√©kosan k√≥colta a sz√©l, de szigor√ļ tekintet√©t m√©g ez sem tudta feledtetni. - v√°gysz a gyorsas√°gra, de a technik√°k √≠gy nem tartalmasak. Tele vagy akar√°ssal, csordultig telt sz√≠vvel ir√°ny√≠tasz √©s pont √≠gy nem adod √°t magad a mindens√©gnek‚Ķ, hogy a form√°id ne csak sz√©pek legyenek, hanem igaziak. Hatniuk kell, nem pedig megmutatkozniuk!

  (Zhang Mester c. könyv, "Befogadás" fejezet - részlet)

A "hongkong-i ág" és az 1950-es évek

Hongkongban a Bai Mei Quan st√≠lus ment√©n a Shaolin Rou Gong √©s Rou Quan-i alapok kieg√©sz√≠t√©s√©vel saj√°tos Bai Mei v√°ltozat alakult ki az 1950-es √©vekben. A Chan m√≥dszereket gyakorl√≥ Dao Sheng (道生法师) szerzetest a Kilenc L√≥tusz Hegyen (福建省九蓮山) √°ll√≥ Gunangdong Xinhui Bai Miao Kilenc Forr√°s Kolostorban Hui Ri (慧日大師) k√∂vette. K√©t tan√≠tv√°nya volt: Jie Lai Mester (傑來大師) √©s Cheng Lai Mester (乘來大師). Cheng Lai Jie Bing Szerzetest (戒冰) tan√≠totta. Jie Lai szerzetes tan√≠tv√°nya Tie Yin szerzetes (铁隱禅师) volt. Tie Yin egyetlen tan√≠tv√°nya 1915-1924 k√∂zt ❀ Xia HanXiong (夏漢雄 1892‚Äď1962 c. Ha Hon Hung) volt. Xia Mester a chanbuddhista Rou Gong h√°rom belsŇĎ gyakorlat√°t (Liu He Gong 六合功, Chan Yuan Gong 禅圆功, Luo Han Shi Ba Shi 羅漢十八式) tanulta a szerzetestŇĎl, melyet a vasteny√©r (Tie Zhang Gong, 铁掌功) gyakorlat√°val-, medit√°ci√≥val-, gy√≥gyn√∂v√©nytannal eg√©sz√≠tett ki. Lam Yiu Gwai Mester (林耀桂, 1877-1966) ir√°nymutat√°s√°val j√°ratos volt a S√°rk√°ny st√≠lusban is. Xia Hanxiong ❀ Zhang Li Quan Bai Mei Nagymester (張禮泉 1882-1964) tan√≠tv√°nyak√©nt a Bai Mei Quan st√≠lust oktatta, 1938-ban viszont elt√©rŇĎ n√©zetei miatt Zhang Li Quan Nagymester kiutas√≠totta a Bai Mei kl√°nb√≥l. Ez√©rt Hong-kong-ba k√∂lt√∂z√∂tt csal√°dj√°val, √©s tov√°bb tan√≠tott Bai Mei st√≠lusa ❀ 佛山白眉拳, Fo Shan Bai Mei Quan √©s a ❀ 云浮白眉拳, Yun Fu Bai Mei Quan n√©ven ismert. 1950-es √©vekben jegyezte le a chanbuddhista Rou Gong m√≥dszerek Bai Mei Quan technik√°kkal kombin√°lt st√≠lus√°t (melyben a szak√©rtŇĎk a S√°rk√°ny st√≠lus adott√°sait is felfedezik). A Xia Csal√°d Xia Nagymester munk√°ss√°g√°t√≥l sz√°m√≠tja a hong-kong-i sz√©khelyŇĪ Yau Kung Mun saj√°tos st√≠lusvil√°g√°t. Mivel hat√°rozottan k√≠v√°nt elk√ľl√∂n√ľlni a Bai Mei kl√°nt√≥l, ez√©rt mozg√°srendszere megnevez√©s√©t az akkor m√©g nem publik√°lt Yao Kung Mun-k√©nt nevezte el, ahol a belsŇĎ gyakorlatok a shaolin Rou Gong, a k√ľlsŇĎ (kem√©ny) technik√°kat a S√°rk√°ny-, √©s Bai Mei technik√°k √∂tv√∂zete adja. Iskol√°ja a Xia Hanxiong Atl√©tikai T√°rsas√°g (夏漢雄體育會). Elbesz√©l√©sek szerint a jap√°n megsz√°ll√°s idej√©n (1940'-es √©vek) Zhang Mester √©s Xia Mester t√∂bb alkalommal tal√°lkoztak, amikor Xia Mester a katonai akad√©mi√°n kik√©pz√©seket tartott (itt ld. Ge Zhaohunag fŇĎparancsnok 《葛肇惶》, c. Kwok Siu Wong, a D√©l-K√≠nai ter√ľletek√©rt felelŇĎs szolg√°lat vezetŇĎje, /st√≠lus: BaiMeiQuan/)

Mesterek

Zhang Yulin Mester 張玉林 a.k.a Xingzhou ? v.??

Zhang ErYu Nagymester 张尔雨

  Zhang Eryu Nagymester (张尔雨, ~1915)

XiaoFeng Cserk√©sz G√°bor Mester 晓峰

  Zhang ErYu Nagymester csendes √ļtmutat√°sai r√©v√©n kor√°n megismeri a Chan buddhista tanokat √©s az autentikus harcmŇĪv√©szet filoz√≥fi√°j√°t a Rou Gong Quan gyakorl√°s√°val. Bai Shi tan√≠tv√°ny. A Nagymester j√≥volt√°b√≥l t√∂bb k√≠nai tan√≠t√≥val √©s szerzetessel gyakorolhat egy√ľtt. 1999-ban fel√ľgyelet mellett enged√©lyt kapott a Rou Gong Quan tan√≠t√°s√°ra; m√°ra t√∂bb mint 30+ √©ve gyakorol, 20+ √©ve tan√≠t. ❀ tov√°bb>>

  早年师从张尔雨大师,学习传统武术哲学及生活理念。正式拜师后,蒙师恩赐,结实诸多良师益友,有幸与各方同仁切磋。十七岁时,大师正式收为义子,赐名晓峰,华人皆以此名识。一九九八年获取柔功拳教学及监管资格。学习三十年余,教学是二十年之久。秉承传统,将师傅的教诲代代相传。

Shi Yan Zhuang (释延庄) szerzetes, Nagymester

  a Kolostor Chan Gong Rou Quan (禅功柔拳) Tan√≠t√≥ja, Nagymestere (a.k.a Rou Gong Quan) 1982-tŇĎl foglalkozik autentikus harcmŇĪv√©szettel, Chan szerzetes, a kalligr√°fia mestere. A Jin Gang Zhang (金刚掌) √©s a Chan Gong form√°kra (ld: (Chan Gong) Rou Quan, 禅功柔拳 a.k.a Rou Gong Quan) specializ√°l√≥dott Tan√≠t√≥, Nagymester.

  1982年进入少林寺习武至今,潜心精研少林传统功夫及少林武术理论,对禅学、功夫、书法有较深造诣;擅长少林金刚掌、铁布衫、少林禅功柔拳等功法和内功心法;作为少林功夫传承代表曾随方丈出访欧美几十个国家进行文化交流和表演。 ❀ Shaolin Si WuSeng Yuan

Zhu Tianxi (朱天喜) Nagymester

  Shi Degen 释德根 (1914-1968) Nagymester tan√≠tv√°nya, a Rou Quan egyik legkiv√°l√≥bb szak√©rtŇĎje. A Taizu 太祖 Shaolin mestere He Ru (何如) √©s He Futong (何福同) voltak. Sz√°munkra az√©rt meghat√°roz√≥, mert Zhu Nagymester a XinYiBa √©s a spir√°lis energiagyakorlatok kiemelkedŇĎ szak√©rtŇĎje.

  朱天喜出身武术世家,祖先朱星为世袭明朝指挥官,为国家立下不朽功勋。 自幼好武,除家传外,又拜嵩山少林寺武僧总教头释德根为师,学练少林拳,成为释德根大师的闭门弟子,嵩山少林寺第32代皈依弟子。高尚的品德,精湛的技艺,使朱天喜被中国武术管理中心确认为中国当代唯一少林拳流派代表人,少林整体文化的继承人和传播者。 他是少林寺近代最后一位武僧总教头释德根的关门弟子,是少林禅学、武学、医学秘笈正宗、全面的传承人。

Shi Xing Zhen (???, 1914-1987) Nagymester (少林禅武医传人)
...
feltöltés alatt...
...

K√∂sz√∂nj√ľk az inform√°ci√≥kat Jie Kon Sieuw Tong Hok Wui, Yaukungmoon Shea Bing Cheong Sport Association I TC Media Inc (KFM 2004) I WuYiTang I Shaolin Wahnam Institute I shaolin.org I Shi Deqian 少林寺武術百科全書 (Encyclopedia of Shaolin martial arts) I Wu Bin, Li Xingdong, Yu Gongbao (1995). Essentials of Chinese Wushu I Salvatore Canzonieri BGT ENT I Zhang Kongzhao 張孔昭 (c. 1784). Boxing Classic: Essential Boxing Methods 拳經拳法備要 Qu√°njing Qu√°nfa Beiyao I Shahar, Meir (2000). "Epigraphy, Buddhist Historiography, and Fighting Monks: The Case of The Shaolin Monastery". Asia Major Third Series 13 I ...

❀ ❀ ❀

K√∂sz√∂nj√ľk, ha megosztod ezt a lapot.


❀ ❀ ❀
0

AWAKE DRAGON AUTENTIC GONGFU SCHOOL - Member of Traditional Gongfu and Wushu Federation
Honorary President: Zhang Eryu Grandmaster I Master: Xiao Feng I Contact us: master [at] rgm.hu
Your use of this website is subject to, and constitutes acknowledgement and acceptance of, our Terms & Conditions
All Rights Reserved 1995-2015 I Cultural Xchange: CHINESE ART CENTER.