XING LONG TANG - Három Üresség 《三空》

Sān Kōng 《三空》

A Három Üresség megértése a Rou Gong Quan -ban

Nagyra becsült Zhang ErYu Nagymester tiszteletére

❀ ❀ ❀

A Rou Gong Quan (柔功拳) mint autentikus Chan harcművészet gyakorlásának egyik legfontosabb tanítása az "ürességről" (空, kong) szól. Ennek az állapotnak az elérése a Chan alapja, mely fellelhető minden Chan tanításban is. A harcművészet helyes gyakorlásának iránymutatásai is ennek kiműveléséről szólnak, mert csak így (és sehogy máshogy) juthatsz el a valódi erő alkalmazásához. A Három Üresség (三空, sān kōng): "szív üressége" (心空, xin kong), "a test üressége" (身空) és a "szemek üressége" (目空).

  • A szív üressége (心空, xin kong) lehetővé teszi a szív lecsendesítését, a tudat megnyugtatását. Ezzel érheted el a "gondolkodás-mentes" és "félelem-mentes" tiszta állapotot. A gyakorlásodban a "szív üressége" a ❀ „Használd a Yi-t a Li helyett 用意不用力” iránymutatás szerint művelhető, a ❀ "Tudat és tudatosság a harcművészetben 《心/意》" írtak megértése mellett.
  • A test ürességével (身空, shen kong) válik lehetővé az összes feszültség távozása, így születik meg a körkörös, akadálymentes mozgás. Ez összefügg az ❀ Öt Készség - Wu Gong 《五工》 tanításával (ld.: 涟 - Lian: „áramlás”), és a ❀ Harcművészeti versek és énekek 《歌訣》 lapon bemutatott A Valódi Tanítás Dala 《真義歌》 -val.
  • A szemek ürességével (目空, mu kong) látsz helyesen. Szemlélőn tekintve, a helyzet-, szituáció valódiságát meglátva nem félsz akkor sem, ha szembenézel az ellenféllel. Ezt tanítja az ❀ Öt Készség - Wu Gong 《五工》 tanításával (ld.: 观 - Guan: „szemlélődés” az ebből fakadó mély megértés)

... egy pillanatban benne van minden. A pillanatban végtelen idő és végtelen tér van. A pillanatban az Igaz Út van, az Igazság-, és a Helyes Élet van, és a pillanatban nincs semmi. Így, ha eléred a pillanatot, közvetlenül érsz el mindent.

Fontosabb, kapcsolódó tanítások


Xiao Feng Cserkész Gábor Mester @ Xing Long Tang
Rou Gong Quan tanítások és gyakorlati alkalmazások I 2017 v1
Ha hibákat, megjelenési vagy egyéb problémákat találsz, írj nekünk:
master KUKAC rgm PONT hu I web: www.kinainfo.hu és www.rgm.hu

vissza | ❀ index | ❀ harcművészeti jegyzetek és publikációk0

XING LONG TANG 醒龙堂 中国武术研究会 | Honorary President: ZHANG ERYU Grandmaster | Master: XIAO FENG | Contact us: master [at] rgm.hu
Member of Hungarian Traditional Gong-Fu and Wushu Federation | HQ & Cultural Xchange: CHINESE ART CENTER 匈中文化交流中心.
Your use of this website is subject to, and constitutes acknowledgement and acceptance of, our Terms & Conditions @ 1995-2017
How you may Enhance your Health, Combat Efficiency, Mental Freshness and Spiritual Joy through autentic Gong Fu and Chan Teachings